portal palantir

In deze AI-rally kunnen we Palantir natuurlijk absoluut niet links laten liggen. Ik weet dat veel Bulls al een lange tijd in Palantir zitten. Het was een veelbesproken aandeel begin 2021. Dit zag je binnen onze community, maar ook wereldwijd is er veel aandacht aan gegeven. Kort na de beursgang werd er veel over gesproken, maar helemaal in februari 2021, zoals te zien is in onderstaande grafiek.

Palantir Palantir is een AI-bedrijf dat helpt bij het analyseren van grote hoeveelheden data. Ze gebruiken slimme software en geavanceerde algoritmen om waardevolle inzichten te ontdekken in verschillende soorten gegevens, zoals financiële informatie, beveiligingsgegevens en medische gegevens. Palantir helpt organisaties beter geïnformeerde beslissingen te nemen en complexe problemen op te lossen door middel van effectief gebruik van data. Palantir heeft zo middels haar slimme modellen support geleverd bij het vinden van Osama Bin Laden. Maar ook ondersteunen ze Oekraïne vrij actief. Ze werken voor verschillende inlichtingendiensten, maar zijn ook commercieel actief.

Palantir wordt vanuit origine gezien als een belangrijke aannemer van de Amerikaanse overheid, maar de producten en diensten zijn minstens zo interessant voor commerciële bedrijven die steeds meer interesse hebben in de waarde van big data en wat dit betekent voor hun toekomst.

 

Wil je het hele artikel lezen?

Met een Bulls membership heb je dagelijks toegang tot artikelen zoals deze, maar ook aandelentips, analyses, video's, soundbites en een levendige community.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.