De oorlog tussen de Centrale Banken en Bitcoin is ingezet

Voordat ik het verband tussen deze twee uitleg, moet je begrijpen wat Bitcoin is. Bitcoin valt onder crypto, maar er is maar één Bitcoin, de rest zijn 'ALT' coins. En dat is een hele belangrijke nuance in deze.

Bitcoin is decentraal en opereert zonder tussenpersoon. Er is geen centrale partij die de controle heeft (zoals de banken) en dat maakt Bitcoin zeer veilig en betrouwbaar. Voor de meeste 'crypto's' - lees ALT coins - geldt dat niet.

Bitcoin opereert op de blockchain. In veel ogen dé innovatie na internet. De blockchain is een soort digitaal grootboek: een decentrale, chronologische boekhouding waarin alle transacties nauwkeurig worden bijgehouden. Het werkt via een netwerk aan computers die allemaal deelnemen. Vallen er wat computers uit, dan is dat geen enkel probleem voor het functioneren van het netwerk.

Bitcoin is technisch superieur. Door de decentraliteit van het netwerk (blockchain) is het technische fundament robuust en solide. Het is een alternatief transactiesysteem, gebaseerd op wiskundige berekeningen. Het netwerk heeft een uptime van 99,987%, wat ongekend hoog is.

Oké, maar wat heeft dat met Central Bank Digital Currencies (CBDC's) te maken?

Nou, CBDC's maken dus ook gebruik van de blockchain innovatie. Dat klinkt dus veilig en solide, totdat je bedenkt dat de macht bij één partij ligt in plaats van 'het volk', namelijk de Centrale Bank. Zo zullen we over een paar jaar een digitale Euro hebben. En geloof me, die komt. Of je nu wilt of niet.

Naast de voordelen, kunnen we de nadelen wel bedenken. Maar die nadelen moeten gemaskeerd worden door de voordelen uitdrukkelijk te promoten onder de bevolking. Daarnaast moet de concurrent Bitcoin kapot worden gemaakt. En dus gaat de Europe Central Bank (ECB) met modder strooien.

Echt waar, het staat écht op hun website, dit artikel: Bitcoin's last stand

 

Een paar quotes:

"Bitcoin is rarely used for legal transactions" - Correct, maar niet meer dan contant geld en bovendien ook via banken.

"The belief that space must be given to innovation at all costs stubbornly persists" - Bijna het hele financiële systeem is hierop aan het innoveren, inclusief de banken, omdat zij zien dat dit een doorbraak kan zijn.

"The entire Bitcoin system generates as much e-waste as the entire Netherlands" - Klopt, hoewel hiervan een groot deel uit duurzame bronnen komt, plus innovatie die het efficiënter maakt.

"BTC is on road to irrelevance"

 

Wel geinig dat de CBDC's zo hard gepusht worden.

Eerst crypto die bank ging spelen, nu de bank die crypto gaat spelen?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.