blog beursgezichten finfluencers

Deze bekende beursgezichten hebben een slechter jaar dan jij

Een kleine gedachte om je aan op te trekken. De eeuwige wijsheid 'het kan altijd erger' is nog steeds correct.

Een mooie herrinering om niet blindelings bekende 'experts' en 'goeroes' te volgen. Laat staan de zelfverklaarde 'finfluencers'. Was het niet Dante die een speciale plek in de hel voor hen voorzag?

De bekende brulbeer Jim Cramer roept onophoudelijk adviezen in zijn hyperactieve show. Veel beleggers verdienen goed aan zijn tips. Maar wel door het omgekeerde te doen van wat hij zegt. Zoek maar eens op 'Inverse Jim Cramer'-ETF.

Cathie Wood werd op handen gedragen als de queen of disruption. De diepgelovige Wood verzamelde al snel een fanatiek achterban. Ondertussen zit haar ARK wel vol gaten en zinkt die steeds dieper weg.

Het meest opvallende is dat ze haar spectaculaire voorspellingen voor Tech en bitcoin steeds blijft herhalen: to the moon Veel mensen volgen het gekende spreekwoord: 'when the facts change, I change my mind.' Woods lijkt echter als een ware zeloot aan haar geloof vasthouden.

En dan hebben we het nog niet over de vele bitcoin-celebs die 1 voor 1 door de mand vallen. Om nog maar te zwijgen van de echte celebs van Kim Kardashian tot haar ex Kanye. Ook zij gaven de laatste jaren gretig financieel advies.

Besluit? Doe steeds je eigen huiswerk. Blindelings de invloed ondergaan van een celeb is geen goed idee voor je geld. En als je niet ziet waar het verdienmodel zit, dan ben jij het waarschijnlijk.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.