Beste heer Amato, u heeft uw vakantiegeld van dit jaar nog niet besteed aan vakantie. U heeft tot 1 augustus om een vakantie te boeken. Doet u dit niet dan halen wij het vakantiegeld van uw rekening. Met vriendelijke groet, De Europese Centrale Bank (ECB).

Deze mail ontvang ik in 2025. Of eerder als we pech hebben.

Ook zullen mensen met een te hoog vetpercentage (volgens de ECB) niet langer chips, chocola of croissants kunnen kopen in de supermarkt. Simpelweg omdat hun geld zo geprogrammeerd is dat deze producten niet gekocht kunnen worden met de pas van hun eigen rekening.

Mensen die een vliegticket, vlees of een elektrische fiets kopen zullen een overzicht ontvangen waarin staat dat zij door hun CO2 limiet zijn gegaan. Ze kunnen nog wel reizen of producten aanschaffen maar dat zal ten koste gaan van een hogere belastingafdracht.

Mensen met spaargeld ontvangen het bericht waarin vriendelijk wordt verzocht om dat spaargeld binnen een bepaalde periode op te maken want de economie stagneert. Mensen met spaargeld dienen dus hun geld in de economie te pompen door hun spaargeld uit te geven.

Gaat de economie vervolgens weer té goed dan zullen mensen die willen sparen een negatieve rente moeten betalen over hun spaargeld om de inflatie tegen te gaan. Sparen kost dan dus geld.

JOURNAAL

Ach Gian, wat is dit voor gekkigheid? Dat gaat toch nooit gebeuren?

Oh nee? Dan verzin ik waarschijnlijk dat op 28 juni van dit jaar het CBDC-project (Central Bank Digital Currency) wordt uitgerold. De Europese Commissie komt dan met het wetsvoorstel.

Er is geen enkel positief aspect omtrent dit project te bedenken. En toch gaat het er komen. Wedden?

Volgens de regeringen is er niets aan de hand en blijft de gewone euro en contact geld gewoon bestaan. Totdat je de kleine lettertjes leest. Alleen Spanje stribbelt tegen en geeft aan dat zij het contant geld in ere zullen houden. Heel misschien gooit de Duitse privacy wetgeving nog roet in het eten maar reken er maar niet op.

Over een paar jaar is iedere Nederlander de controle over zijn geld volledig kwijt. En het feit dat er geen nieuwsbericht aan wordt gespendeerd, zegt mij genoeg.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.