Een intens ijsbad

Gisteren ging ik voor het eerst in een ijsbad. Met bijlen werd het ijs in stukken gehakt om ruimte te maken.

Jongens wat was dat intens.

De eerste 20 seconden wil je er direct weer uit. Alles gaat in weerstand. Je ademhaling stokt. Je kunt niet meer nadenken. Een lichte paniek maakt zich van je meester.

Maar gelukkig deed ik dit niet alleen.

Roald Ploegmakers
(een Certified Wim Hof Method Instructor) stond letterlijk naast me en gaf me exact de juiste instructies wat ik moest veranderen aan m'n ademhaling.

Inademen vanuit de buik en vooral lang uitademen. Focus.

En wat er toen gebeurde was magisch. De weerstand zakte helemaal weg. De kou was geen partij meer. Ik was weer in control en voelde me onoverwinnelijk. Ruim 2 minuten in het water gelegen en met een big smile eruit gestapt.

Wat een ervaring!

Op de terugreis naar huis bedacht ik me hoe deze ervaring overeenkomt met veel andere zaken in het leven.

In het begin zijn nieuwe dingen soms spannend of eng. Je ervaart misschien zelfs wel een angst. En dat is ok. Dat mag er zijn. De truc om er doorheen te gaan, is om je te laten begeleiden door mensen met ervaring. Mensen die al hebben meegemaakt wat jij nog moet doen. Mensen die bereid zijn hun kennis en ervaring met jou te delen, zodat jij ook exact de juiste instructies krijgt. Zodat je vertrouwen krijgt. Je zult de stappen zelf moeten zetten, maar met de juiste mensen naast je, wordt het wel een stuk makkelijker en krijg ook jij dat onoverwinnelijke gevoel.

Dank je wel Roald Ploegmakers
voor deze mooie ervaring!

Ps. Hik jij er tegenaan om te beginnen met investeren of beleggen? Vind je het spannend om een deel van je spaargeld aan het werk te zetten? Laten we eens bellen, ik ga graag naast je staan.

 

Plan een Money Call in.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.