blog sp500

Toen de bankencrisis er was rond 2008, was ik nog helemaal helemaal niet bezig met geld. Ja, in het uitgeven daarvan voornamelijk. Ik woonde nog bij mijn ouders en werkte full time. In 2009 ging bijna elk volledig maandsalaris op aan festivals, drank, vakanties en kleding.

Natuurlijk, je moet leven in je jongere jaren en ervan genieten. Maar dat betekent niet dat je elke maand je volledige maandsalaris er wild doorheen moet jassen. Je kan namelijk genieten én een beetje denken aan later.

Wist ik dat toen maar...

Had ik begin 2009 één maandsalaris van € 1500,- in de S&P500 gelegd, had ik vorig jaar op het hoogtepunt maar liefst € 10.125,- gehad. De Amerikaanse aandelenindex is in die tijd namelijk met 575% gestegen. En als ik elke maand € 200,- had geïnvesteerd in de S&P500 dan had ik nu een Lambo...!

Nee, gekkigheid. Een auto is één van de slechtste investeringen die je kan doen (vooral private lease ;-)), maar niet als hij geld oplevert zoals een oldtimer!

Het gaat allemaal om mindset. Geld investeren in iets wat méér geld waard wordt in plaats van minder. Collectables, whiskey, horloges, goud/zilver, vastgoed, aandelen, crypto etc. Dat vergt kennis en risico.

En laat er nu net opnieuw een gouden kans net zoals 2009 klaarliggen. De beurzen staan al een tijd op dieprood en de eerste banken dreigen om te vallen. Het vooruitzicht is nog niet eerder zo beroerd geweest als nu.

En dat is het moment waar je toeslaat. Ik laat deze 2e kans niet aan me voorbij gaan en investeer in kennis in deze bearmarket. Zowel fundamenteel als technisch. Ik heb inmiddels een uitgekiende DCA-strategie op aandelen en crypto (met name BTC) die ik fundamenteel heb onderzocht en op basis van Technische Analyse DCA-orders naar beneden heb gezet.

Want ik weet zeker dat ik er dit keer wél meer vermogend uit ga komen.

Game on!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.