Onwetendheid is een toekomstkiller

De stap zetten om te beginnen met investeren kan behoorlijk spannend zijn. En ik begrijp waarom sommige mensen aarzelen.

Je weet simpelweg niet hoe en waar te beginnen. Onwetendheid is een toekomstkiller.

Maar laten we eens stilstaan bij de andere kant van de medaille: het kan nóg spannender zijn om helemaal niet te investeren.

Met de hoge inflatie en de lage spaarrentes, hebben we gewoon niet langer de luxe om ons geld passief te laten rusten op een rekening. Je spaargeld dat veilig op de bank staat, wordt rustig uitgehold door de tijd - dit wil je gewoon vermijden in mijn ogen.

De inflatie blijft doordrukken, terwijl de spaarrentes amper iets opbrengen. Stel je voor dat je spaargeld in feite minder waard wordt terwijl het op je rekening staat. Dat is een pijnlijke realisatie die steeds meer mensen erkennen.

Waarom is nu het perfecte moment om die drempel te overwinnen?
Investeren biedt je de kans om je kapitaal te laten groeien, waardoor je koopkracht behouden blijft.

De angst voor het onbekende snap ik volkomen, maar weet dat de juiste kennis je in je eigen kracht zet.

Ook tijdens mijn coachingstrajecten merk ik bij sommige mensen dat ze het spannend vinden en niet weten waar ze moeten beginnen. Ik zie gelukkig dat steeds meer mensen het besef krijgen dat inflatie hun spaargeld doet verdampen.

Het is erg mooi om mensen hierbij te helpen en ervoor te zorgen dat ze zelf de juiste keuzes kunnen maken, om sneller hun financiële doelen te behalen.

Stap voor stap naar de eindstreep met de juiste kennis, een goed doordachte strategie en natuurlijk ook veel plezier :)

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.