De meeste mensen maken geen rendement op hun aandelen omdat ze geen aandelen hebben. Ze maken nergens rendement omdat ze geen idee hebben waar hun leven naartoe gaat. Ze zijn stuurloos.

Ook een slechte kapitein wordt uiteindelijk door de wind naar een haven geblazen. Maar dat is zelden de haven waar het goud klaarligt.

Exact volgens deze wijsheid leven de meeste mensen (onbewust) hun leven. Stuurloos en afhankelijk van toevalligheden. We kennen allemaal wel mensen die altijd klagen dat ze "pech hebben" of dat "hun weer iets is overkomen".

Wat ze is overkomen is heel simpel. Het is de wind.

OPLOSSING

Ik ben een man van simpele antwoorden op moeilijke vragen. In de tijd van de Grieken was ik van mythische proporties geweest maar anno 2023 kom ik niet verder dan LinkedIn.

Anyway. Ga eens met je partner of familie een uur aan een tafel zitten. Pak een pen of een tablet. En nu komt het:

Bespreek hoe je wilt dat jouw leven er over pakweg 15 tot 20 jaar uitziet. Wil je in het buitenland wonen? Wil je nog werken? Wat wil je voor de kinderen? Wil je een passie verder ontwikkelen? Wil je een bepaald bedrag aan vermogen hebben? En zo ja, hoeveel dan en waarvoor?

Maak het meetbaar. Dus niet alleen opschrijven dat je op je 50ste met pensioen wilt. Maar noteer ook hoeveel geld daar voor nodig is. Waarom je dat wilt en waarom juist die 50 jaar zo belangrijk voor je is.

POSITIEF TOEKOMSTGERICHT DENKEN

Door het inzichtelijk te maken en een einddoel te formuleren ontstaat iets waar veel mensen doodsbang voor zijn; een strategie.

Je kunt nu namelijk heel eenvoudig terugrekenen wat ervoor nodig is om je einddoel te behalen. Ga je voor een vroegtijdig pensioen dan zul je moeten beginnen met investeren. Ga je voor een nieuwe liefde dan zul je mensen moeten ontmoeten. Een strategie is niets anders dan een stappenplan om je einddoel te bereiken.

En nu komt die eerste zin van deze post weer om de hoek. Geestig hè, hoe alles begint met die eerste stap.

Positief Toekomstgericht Denken.

Vlam aan! En kies je eigen haven!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.