Bijna iedereen heeft weleens Monopoly gespeeld. Waarschijnlijk zonder te beseffen dat Monopoly bizar veel lijkt op hoe je het echte leven moet spelen. Althans, als je wilt winnen.

Als je een potje Monopoly wilt winnen dan lukt dat niet door alleen maar je geld te bewaren nadat je langs START bent gekomen. Overigens is het altijd weer een klein juichmoment als je precies op START uitkomt want dan krijg je dubbel salaris. Komt u maar!

Je krijgt dus je salaris maar vervolgens moet je wederom het hele bord over. En net als in het echte leven moet je bijna overal betalen. Zelfs de Kans-kaarten kosten je soms nog geld.

Je ziet je verse salaris van een paar beurten geleden steeds minder worden. Net als in het echte leven.

En nu komt het; Tijdens een potje Monopoly snapt iedereen dat je moet investeren in dingen die geld opleveren zoals straten, stations, huizen en hotels. Anders ga je koppie onder.

In het echte leven doen veel minder mensen dat. Terwijl toch bijna iedereen begrijpt dat je salaris na een paar weken bijna verdampt is. Daarom halen veel mensen weer opgelucht adem als het volgende salaris wordt gestort.

In een potje Monopoly vindt iedereen investeren een onmisbare stap om vooruit te komen. Maar in het echte leven vinden veel van diezelfde mensen investeren juist risicovol en eng.

Dat is toch geestig?!

Het is geen toeval dat de rijken steeds rijker worden terwijl de armen steeds armer worden. Het is ook geen geheim hoe dat al tientallen jaren tot stand komt.

En het gat tussen arm en rijk zal alleen maar groter worden zolang de meute wel interesse heeft in het winnen van een potje Monopoly maar het echte leven laat lopen.

Vlam aan! En maak van 2023 jouw real life Monopoly jaar.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.