blog aandelen beste keuze

10% rendement met aandelen

"Gian, aandelen is toch een soort gokken?" Nou nee, totaal niet zelfs. De beurs levert al bijna 100 jaar lang gemiddeld bijna 10% rendement op. Dat is geen gokken, dat is een feit. Het aantal winstgevende jaren is ook veel groter dan het aantal jaar met verlies. Waarbij de winsten tijdens die jaren ook nog eens veel hoger zijn dan de verliezen tijdens de rode jaren.

Mensen die nog niet beleggen begrijpen vaak niet hoe dit kan. Het antwoord is heel simpel: De S&P 500 bestaat uit de 500 grootste Amerikaanse (beursgenoteerde) bedrijven.

En die worden nou eenmaal, bij elkaar opgeteld, steeds rijker. Zoals ook de economie wereldwijd op de lange termijn groeit. Dat kan niet anders.

En dus groeien die grote bedrijven mee.
En dus worden mensen die in de S&P500 investeren steeds rijker.

Dat is geen gokken. Dat is gewoon hoe de economie werkt.

SLIMME KINDEREN
Er komt een golf miljonairs aan want de jongeren investeren massaal in de S&P500. In eerste instantie omdat ze begrijpen dat ze (zeer waarschijnlijk) geen pensioen gaan krijgen. En ten tweede omdat ze geen zin én geen tijd hebben om veel energie te besteden aan beleggen.

En dus kiezen ze geen losse aandelen maar pakken ze in 1x de 500 grootste bedrijven van de VS. Klaar is Sem en klaar is Chloe.

 

Ps. Als je wilt uitrekenen hoeveel rendement je zou kunnen maken met jouw budget, looptijd etc? Download dan een compound interest calculator uit je app store.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.