blog sp500 ema200 chart

Oei! De S&P 500 breekt de EMA200.

Voor begrijpelijke taal wat we hier zien, zie mijn post van enkele maanden geleden:

Daarin zie je dat de EMA200 indicator in het verleden slechts twee keer goed is gebroken. Namelijk bij de Dot-com Bubble in 1997-2000 en de Banken- en huizencrisis in 2007-2011. En bij beide keren is er in eerste instantie een positieve reactie geweest, waarbij de leidende Amerikaanse beursindicator (de S&P500) steeg.

Tijdelijke relief bounce

In vorige posts heb ik het gehad over de 'Bear Trap'. Dat is exact wat gebeurde voordat we de volgende drop in gingen. Men verwacht dat dit 'de bodem' was, maar in feite was het slechts een tijdelijke 'relief bounce'.

Technische Analyse is het analyseren van koersrichtingen op basis van historische gegevens. Zodoende tracht je een voorspelling te doen naar de nabije toekomst. En dat is precies wat ik hier doe. Dit alles laat namelijk bijna IDENTIEK de scenario's van eerdere recessies zien.

Wat gebeurt er dan op basis van deze historische gegevens als we dit correleren met de huidige situatie? Dan zien we dat er mogelijk nog ruim -30% zit tussen de huidige koers en 'de bodem'.

Jikes, vindt je portfolio niet leuk.

Maar nu weet je in ieder geval wél waar de kansen liggen. Want deze zeldzame situaties komen niet vaak voor. Better make use of them!

By the way: je kunt dus ook geld verdienen met dalende aandelen. Dat heet 'shorten'. Daarover snel meer, want wij gaan jou leren hoe je dit moet doen! Kun je die winst weer mooi gebruiken voor het scoren van ondergewaardeerde aandelen voor jouw long term portfolio.

Win, win!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.