Ik geniet altijd van verhalen die als volgt gaan: “Als je toen €1.000 had geïnvesteerd in …. dan had je nu €…. gehad.” Ik hoor mezelf dan altijd denken; ja sukkel, waarom heb je toen niet geïnvesteerd?

Heerlijk.

Het is een soort reflectiemoment, want de vraag die wordt gesteld is eigenlijk een hele goede. Je gebruikt dagelijks Google. De meesten hebben een iPhone of iets anders van Apple. We zien allemaal hoeveel Coca Cola er wordt verkocht.

En toch hebben lang niet alle mensen de afgelopen jaren die aandelen gekocht. Sterker nog; veruit de meeste mensen hebben helemaal geen aandelen.

Waarom eigenlijk niet? De afgelopen vijftien jaar was Google nou niet echt een undercover bedrijfje dat niemand zag groeien.

Gewoon voor de gein, wat zou je nu eigenlijk hebben als je vijftien jaar geleden één keer je vakantiegeld van €1.500 in Google had geïnvesteerd?

Schrik niet, maar je zou nu dan ongeveer €14.500 hebben gehad.

En Apple?
Oei, die €1.500 zou nu ongeveer €42.000 waard zijn.

Er zijn aandelen die veel harder zijn gestegen maar dit zijn twee bedrijven die zó vol in beeld zijn bij iedereen, dat het mij soms verbaast dat zo weinig mensen beleggen.

Anyway, kans gemist, maar op de beurs zijn er dagelijks nieuwe kansen. Hebben we over tien jaar een post als deze over pakweg Spotify of Pinterest? Of gaat Netflix of Zoom ons verbazen?

En daarom deze vraag: Welk aandeel zie jij de aankomende jaren nog hard stijgen?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.