Ik ga het gewoon aan je vragen; Wat is eigenlijk jouw netto waarde?

In onze maatschappij is het normaal om schulden te hebben. Het is bijna logisch dat je ramdiep in de min staat. Nou, ik vind het vreemd.

Tel je bezittingen eens bij elkaar op. Je spullen, je spaargeld, het afgeloste deel van je huis en misschien je auto (mits hij is afgelost) etc.

Schrijf dat totaalbedrag op.

En trek daar nu al je schulden vanaf. Hypotheek, overige leningen, creditcard, studieschuld etc.

Grote kans dat je gewoon tot je navel in de schulden zit. Huh...zal wel normaal zijn.

Geloof me, het is abnormaal. Het is normaal gemaakt zodat de consumptiemaatchappij kan blijven draaien. Jouw schuldpositie is het simpele gevolg van dat je meer wilt dan dat je eigenlijk kunt betalen. Klinkt hard maar in de basis is dit wel het verhaal.

De meeste mensen vinden het normaal om schulden te hebben maar juist risicovol om te investeren in bijvoorbeeld aandelen.

Soms denk ik bij mezelf; hoor je wel wat je zegt?!

De indoctrinatie zit diep. En daarom lopen velen ook als lemmingen de financiële afgrond in. Je moet investeren in bezittingen die in waarde stijgen en niet nóg meer schulden maken. Inflatie kan je raken, werkloosheid kan je raken, het gebrek aan woningen kan je raken maar een gebrekkige kennis van geld gáát je 100% zeker raken.

Ik wil niemand bang maken want uit ellende ontstaan altijd mooie kansen. Maar het is heel moeilijk om kansen te pakken wanneer je op je rug ligt te kronkelen in een financieel ravijn.

Zorg aub dat je dat moment voor bent.

Verman je, gooi die scope open en beuk je vlam aan!

Succes!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.