blog zo ziet een miljard eruit

Laat deze even bezinken: Wanneer je vanaf het jaar 0 tot vandaag, ieder UUR(!) €6.000 had gekregen, dan was je nu nog steeds minder rijk dan Jeff Bezos. Nog een leuke: Michael Bloomberg gaf tijdens zijn campagne in 2020 (om president te worden) 500 miljoen dollar uit aan advertenties en reclame. De VS telt 332 miljoen inwoners. Hij had (bij wijze van) iedereen een miljoen dollar kunnen geven met de vraag of ze op hem wilde stemmen.

MINDSET
Als het om geld gaat dan denken veel mensen in schaarste. Terwijl als er nou van één ding meer dan genoeg is in de wereld, dan is het wel van geld. Geld is er in overvloed. Niet normaal, bizar veel geld.

De vraag die je zou kunnen stellen is tweeledig:

  1. Waarom komt er niet meer van al dat geld mijn kant op?
  2. Hoe zorg ik dat dit wel gaat gebeuren?

Je zult al snel tot de conclusie komen dat er slechts twee antwoorden zijn: Meer gaan verdienen en/of beginnen met investeren.

PLAN VAN AANPAK
Meer verdienen is makkelijk. Het kan op verschillende manieren. Denk aan overwerk, een bijbaan of een leuke Only Fans account. Er schijnt zelfs grof betaald te worden voor gedragen ondergoed. Geen grap.

Investeren vergt iets meer aandacht. Maar de beloning is doorgaans ook groter wanneer je plan goed uitpakt.

Doe ermee wat je wilt maar laat de combinatie van schaarste en geld aub zo snel mogelijk los. Die klopt namelijk van geen kant. Er is geld genoeg!

Het is alleen nog niet bij jou terechtgekomen.

Viel je iets op bij het lezen van de eerste alinea?

Daar staat een enorme fout. Die heb ik er expres ingezet. De reden is simpel maar wel dringend:

We vertrouwen graag de specialist. Dat is doorgaans best een goed idee, maar ik zie ook geregeld mensen doorslaan in dat vertrouwen.

Veel mensen zien mij als een betrouwbare bron op het gebied van geld en investeringen. Met name aandelen. In het bovenstaande voorbeeld maakte ik geen klein "foutje" maar een enorme. Letterlijk het verschil tussen €1 en een miljoen euro.

Een aantal mensen zien dat direct. Maar er zijn er ook velen die oprecht geloven dat het verhaal klopt.

Simpelweg omdat het in mijn artikel staat. Het artikel van de specialist. "Hij zal het wel weten dus hoef ik het niet te checken".

PAK VERANTWOORDELIJKHEID
Of het nu om aandelen, vastgoed, dropshipping of iets anders gaat; investeer eerst in kennis en doe altijd je eigen huiswerk voordat je vol vertrouwen achter een of andere guru/influencer aanloopt.

Je werkt hard voor je geld. Het zou dus enorm zonde zijn om dat in handen van iemand anders te leggen. Vertrouw alleen jezelf.

Jouw geld, jouw verantwoordelijkheid!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.