Bouw een leven waarin alles gratis is

Nooit meer betalen voor de dingen die je gebruikt. Zou dat echt kunnen? Zeker en het is makkelijker dan je denkt.

  • Dividend
  • Passieve inkomsten
  • Compound interest
  • Sparen of investeren?
  • Gratis geld

Dit herken je waarschijnlijk wel

Laat me een situatie voor je schetsen die je wellicht herkent; Je staat ’s ochtends op, neemt je ontbijt en vervolgens ga je naar je werk. Daar doe je wat er van je wordt verwacht en aan het einde van de dag ga je weer naar huis. En iedere maand rond de 22ste wordt jouw beloning, in de vorm van salaris, op je rekening gestort.

Tot zover vrij herkenbaar, denk ik.

Zo rond de 28ste van de maand zie je dat bedrijven geld van jouw rekening naar hun eigen rekening beginnen over te schijven. En dat gaat eigenlijk zo door totdat je wederom je salaris ontvangt. En dan begint het weer opnieuw. Helaas verdwijnt er in de tussenliggende periode van salarissen nog meer geld van jouw rekening. Je doet namelijk boodschappen, gaat misschien een keer lekker ergens buiten de deur eten. En wellicht trakteer je jezelf of je partner ook weleens op een leuk presentje.

Het kan allemaal, voel je vrij om bovenstaande aan te passen naar jouw situatie.

Tot slot houd je aan het eind van de maand een beetje geld over. Althans, dat zou fijn zijn.

En nu komt het; Wat doe jij met dat geld?

Sparen of investeren?

Wanneer je spaart zou je kunnen bepalen dat het op een gegeven moment wel mooi is geweest. Bijvoorbeeld als je een dusdanige buffer hebt opgebouwd dat je je veilig genoeg voelt om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen.

Dan is investeren een goed idee. Zeker wanneer je wilt bouwen aan leven vol gratis dingen.

Hoe werkt het?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden maar in dit verhaal focus ik op investeren in dividendaandelen.

Stel je voor dat je maandelijks voor een bepaald bedrag dividendaandelen koopt. Laten we zeggen met een dividend yield (percentage) van 5%. Dan zou dit inhouden dat je over iedere €100 die je investeert jaarlijks €5 ontvangt. Wanneer je dus €1000 hebt geïnvesteerd ontvang je jaarlijks €50 aan dividend. 

Laten we voor een concreet voorbeeld even uitgaan van een aandelenportefeuille van €5.000 waarbij je jaarlijks 5% dividend ontvangt. En dan laten we de dividendbelasting even buiten beschouwing zodat het makkelijker rekent. Het gaat immers om het inzicht.

Goed, die mooie portefeuille van je levert dus jaarlijks €250 aan dividend op. Je kunt nu twee dingen doen. 

  • het dividend herinvesteren zodat je volgend jaar nog meer krijgt
  • het dividend aan jezelf uitkeren

Het feest kan beginnen

In ons voorbeeld keer je het aan jezelf uit. We gaan immers voor een leven waarin alles gratis is.

Nu je jaarlijks €250 dividend ontvangt beschik je over een vorm van passieve inkomsten. Het is letterlijk gratis geld. Je hoeft er niets voor te doen.

Het zijn namelijk de bedrijven waarin je via de aandelen investeert die dit bedrag aan jou betalen.

Zie je wat er gebeurt? In het scenario dat ik in de inleiding beschreef waren het de bedrijven die geld van jouw rekening overmaakten naar hun eigen rekening. Nu je investeert is dat precies andersom. Mooi hè!

Gratis geld. Have fun!

Je hebt de eerste stap gezet naar een leven vol gratis dingen. Ga je die €250 gebruiken om maandelijks je Netflix en je Spotify abonnement te betalen? Dan is dat jouw keuze. En het mooie is dat je dus nooit meer van je eigen geld voor die abonnementen hoeft te betalen.

Dan houd je dus €20 in de maand van je salaris. Wat zou je daar nou eens mee kunnen doen… Investeren natuurlijk!

Want wanneer je steeds meer investeert ontvang je steeds meer dividend en houd je steeds meer van je eigen geld over dat je vervolgens weer extra kunt investeren. En zo wordt jouw financiele sneeuwbal van dividend groter en groter.

Sky is the limit

Het begint met een onschuldig abonnementje van Netflix. Dan wellicht voor altijd gratis boodschappen. Misschien op termijn je hypotheek betalen van je dividend. Om uiteindelijk richting een volledig gratis leven te gaan.

Leuk verhaal maar hoe kom ik aan dividend?

Dividend is een echte rijkmaker. Vooral vanwege het compound interest effect. Wil je leren hoe je de beste dividendaandelen kunt vinden én kopen? Doe dan mee met mijn aandelentraining of sluit je aan bij onze Bulls community.

gianni money call