blog bitcoin tether

Het is al een tijdje stil rondom Bitcoin. De prijs blijft al weken lang hangen tussen grofweg 18.000 en 20.000 dollar.

Het is zelfs zo dat Bitcoin momenteel stabieler is dan de indexen S&P500, de Nasdaq en de Euro Stoxx 50 bijvoorbeeld.

Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: de koers hangt af van de Dollar Index (DXY). Wordt de Dollar sterker, dan worden aandelen, Bitcoin en andere valuta's (zoals de Euro) zwakker, en andersom. En laat de Dollar nou sinds mei 2021 een enorme opwaartse beweging maken. Niet eerder voorgekomen sinds begin jaren 80. Alleen toen was de Euro er nog niet om door het putje te spoelen ten opzichte van de Dollar.

Oké, terug naar Bitcoin.

Bitcoin vindt al 19 weken lang support op de vorige All Time High (ATH) van 2017 (eerste rode lijn in de grafiek). Daar waar je Bitcoin wellicht van herkent. Het was toen namelijk niet te missen in de media.

En heel cliché, maar dit is een feit van Technische Analyse: het blijft support totdat het verbroken wordt. Bitcoin is namelijk al 11 van de 19 weken gebounced op support (die rode lijn). En hoe vaker een supportlevel wordt getest, hoe zwakker deze wordt.

Nu zou je kunnen concluderen dat dit een fase is waar kopers en verkopers in balans zijn. Een accumulatiefase genoemd (oranje vlak). Een perfect moment om langzaam Bitcoin te accumuleren (doe ik ook). Want als die beweging komt waar we uit deze accumulatiefase breken, dan zal deze enorm volatiel zijn. Welke kant de koers ook opgaat.

Echter, gezien de wereld macro-economische omstandigheden waarbij we in een klimaat(ramp) leven van uit de hand lopende spanningen, rap oplopende inflaties en rentes en waar iedereen (banken, VC's, bedrijven) inmiddels spreekt over een heftige recessie, denk ik dat we 'de bodem' nog niet hebben geraakt. Dat geldt overigens voor alle financiële markten.

Bitcoin heeft namelijk nooit een recessie meegemaakt. Het is juist ontstaan uit de vorige recessie, de bankencrisis. Met het idee de burger zelf vrijheid te geven over hun geld, zonder de machtige, controlerende banken als tussenpersoon.

Wat gebeurt er als banken weer dreigen om te vallen? Waar gaan mensen met hun geld heen? Is Bitcoin een oplossing?

Ik houd daar wel rekening mee in mijn strategie. Ik accumuleer al even Bitcoin vanaf hier, all the way down tot 12.000 (en lager, als dat zou gebeuren).

Of het een beweging zal zijn vanuit de hedge gedachten, of het begin van een revolutie in geldoverdracht, zal blijken.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.